Superhjälte mantlar och prestationsmonster – från belastning till tillgång!

Under den här föreläsningen presenterar Jessica Eidemo från Eidemo & You ämnet superhjälte mantlar och prestationsmonster. Hur är det egentligen – är de en belastning eller tillgång? Ja, det beror på. Som varje mynt har också dessa två sidor. Utnyttjade på rätt sätt och matade lagom mycket är de en enorm tillgång. Men får de ta överhanden/göds de för mycket kan de ganska snart utvecklas till en belastning. Som istället för att stötta och peppa kommer med krav, måsten och borden.

Jessica talar om hur vi kan identifiera våra superhjälte mantlar och prestationsmonster. Hon hjälper oss att få insikt i var de kommer ifrån och med förståelse för när de hjälper oss och när de stjälper oss. Föreläsningen beskriver också vad som kan hända om de får ta över, hur svårt det kan vara att bli av med dem – fast de inte längre är gynnsamma för en och hur man kan bli kompis med dem. Igen.

Med ett systemisk perspektiv och en metakompetens väver Jessica ihop hur balanser och obalanser inom och mellan oss kan bidra till superhjälte mantlarnas och prestations monsternas vidareutveckling. Båda kan svåra att bli av med. De hänger sig ofta kvar på något sätt. Ibland håller de sig borta ganska länge. För att sedan, helt plötsligt, från bana fyra, kasta sig på oss igen. Men egentligen behöver de inte försvinna helt – rätt använda är de ju faktiskt en enorm tillgång.

Under föreläsningen får deltagarna möjlighet att identifiera både tidiga och viktiga förebilder och får undersöka hur dessa påverkat oss. Vi undersöker drivkrafter – den positiva delen av prestationsmonstret och superhjältarna och hittar tekniker som balanserar drivkraft och prestation. Vi letar efter nya förebilder och undersöker hur vi kan modellera dem för att lyckas ännu bättre med det vi själva vill uppnå.

Rekommenderad tidsåtgång: 45-60 minuter

Nyfiken?

Fyll i kontaktformuläret nedan eller maila oss på info@eidemoandyou.se